Zorgcoach nodig?

Heb jij een zorgcoach nodig? Als mantelzorger draag jij zorg voor iemand in jouw persoonlijke omgeving. Je helpt bijvoorbeeld in het huishouden, doet boodschappen of helpt met de administratie. De mantelzorg wordt niet gegeven omdat het je beroep is, maar omdat je een naaste in jouw omgeving wilt helpen. Mantelzorgers zijn onmisbaar in Nederland. Maar liefst 4 miljoen mensen leveren onbetaalde hulp en zorg aan dierbaren. Er kan lichamelijk, maar ook geestelijk behoorlijk wat op je af komen. Misschien begin je net aan mantelzorg, of misschien doe je het al langere tijd, maar loop je tegen bepaalde dingen aan. In dit geval kan een zorgcoach jou helpen.

Waar helpt een zorgcoach jou bij?

Wanneer je als mantelzorger wel wat extra ondersteuning kan gebruiken, is een zorgcoach er voor jou om de last te verlichten. Dit kan bijvoorbeeld door een luisterend oor te bieden. Gedeelde smart is halve smart. Mantelzorg kan namelijk de nodige uitdagingen met zich mee brengen. Heb je moeite met bepaalde praktische zaken oppakken? Heb je bijvoorbeeld hulp nodig met de administratie om bepaalde dingen te regelen? Of gaat jouw dierbare steeds meer achteruit en kan je de zorg niet meer alleen aan? Iedere situatie is weer anders, daarom biedt een zorgcoach ondersteuning op verschillende vlakken die verbonden zijn met mantelzorg.

Het belang van mantelzorgers

We worden allemaal een dagje ouder. Het kan voorkomen dat we last krijgen van lichamelijke of geestelijke beperkingen waardoor de dagelijkse taken niet zo makkelijk meer uitgevoerd worden. Niet iedereen heeft recht op zorg, en voor sommige mensen voelt het niet zo fijn een vreemde toe te laten om deze taken over te nemen. Een mantelzorger is iemand in de naaste omgeving die een handje kan helpen. Een vertrouwd persoon die in de buurt woont is een ideale mantelzorger voor vele ouderen of mensen met een lichamelijke beperking. Hierdoor zijn mensen langer in staat zelfstandig thuis te wonen, wat voor de meeste mensen natuurlijk heel prettig is. Zo zijn mantelzorgers voor veel ouderen een rots in de branding.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.