Nieuwste trend op haargebied: de natuurkapper

Natuurlijke producten en verzorging is steeds meer een trend aan het worden. Men staat nu veel meer stil bij wat er in eten zit. Hetzelfde geldt voor verzorgingsproducten. Om deze reden wordt de natuurkapper ook steeds drukker bezocht. Wat is het grote voordeel van de kapper die enkel met natuurlijke producten werkt? Daarover lees je meer in dit artikel. 

Waarom langsgaan bij de natuurkapper?

Een voordeel van de natuurkapper is dat men hier alleen maar met ecologische producten werkt. Als je een gekleurde haardos wil, dan kun je natuurlijke haarverf verwachten. Hierin zijn geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd. De ingrediënten zijn vooral op planten- en kruidenbasis. Dat is zo gek nog niet, want de natuur brengt heel wat geneeskrachtige en heilzame middeltjes voort. Die zijn ook zeker goed voor je haar. 

De natuurkapper kijkt net even iets verder

De natuurkapper kijkt niet alleen wat er met je haren kan worden gedaan. Er wordt ook goed gekeken naar de conditie van je haren en hoofdhuid. Allergische reacties kunnen veelzeggend zijn over of je wel goed eet, voldoende water drinkt of genoeg slaapt. 

Haarzakjes die overmatig talg produceren wijzen bijvoorbeeld op een slecht dieet of veel stress. Behalve dat je je een mooie nieuwe coupe laat aanmeten, kom je bij de natuurkapper ook veel te weten over je gezondheid. Dat is natuurlijk ook veel waard. 

Geschikt voor de gevoelige hoofdhuid

Je hoofdhuid is natuurlijk ook bezaaid met poriën en haarwortelzakjes. Via deze openingen in de huid worden er allerlei stoffen opgenomen. Daarom is het belangrijk om je hoofdhuid zo goed mogelijk te verzorgen met natuurlijke producten. Als je al een gevoelige hoofdhuid hebt, dan kunnen chemische producten allergische reacties verergeren. Producten uit de natuur zijn veel zachter voor de huid. 

Wat kun je bij de natuurkapper verwachten?

Bij een natuurkapper wordt je warm welkom geheten met een kopje thee. Daarna volgt een check van je haar en hoofdhuid. Op basis van je wensen krijg je een knipbeurt en een behandeling met natuurlijke haarverf en andere ecologische producten. Als laatste volgt een Indiase hoofdhuidmassage om te ontspannen. 

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *