Maak de mooiste patronen met een quilt puzzel

Een quilt puzzel maak je door allerlei kleine stukjes stof aan elkaar te naaien. Op deze manier kun je prachtige patronen maken met stukjes stof. Je kunt ervoor kiezen om een grote of kleine quilt te maken. Een quilt kun je gebruiken als wanddecoratie, kleed waar je op kunt zitten of als omslagdoek bijvoorbeeld. Een quilt maak je in ieder geval nooit voor niets en het is een leuk tijdverdrijf. In deze blog lees je waar je op moet letten als je een quilt puzzel gaat maken

Kies bijpassende stoffen voor je zelfgemaakte quilt

Om een mooi patroon te maken met stoffen bepaal je van tevoren welk patroon je wilt maken. Het is het mooist als de stoffen elkaar aanvullen qua kleur en textuur. Het begint dus met Stoffen bij elkaar verzamelen waarvan jij vindt dat het een mooi geheel kan worden. Vervolgens ga je nadenken over het patroon, want je kunt niet zomaar in het wilde weg stukjes stof aan elkaar gaan naaien om een mooi resultaat te krijgen. Kies dus kleuren uit die mooi bij elkaar passen en soorten stof die goed samengaan. Van deze stoffen naai je vervolgens een patroon. Zelf een quilt maken is dus heel creatief en je kunt er allerlei kanten mee op. 

Een unieke quilt puzzel met een prachtig patroon

Een quilt kun je op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld als wanddecoratie in plaats van een schilderij of een ander kunststuk. Het leukste is om te kiezen voor een patroon dat echt de aandacht trekt en wat bij de rest van het interieur past. Als je zelf niet weet welk patroon je wilt maken zijn er genoeg sjablonen waar je uit kunt kiezen. Zo weet je zeker dat je een quilt maakt met een prachtig patroon. Een quilt kleedje is ook heel leuk voor een baby of een kindje. De gekleurde patronen zal het kind altijd bijblijven en heeft voor altijd een herinnering aan jouw creatieve werk. 

 

 

 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.